Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vlaams minister Keulen geeft Izegemse N-VA gelijk

11 juli 2008

Vlaams minister Marino Keulen vernietigt de gemeenteraadsbeslissing van 7 april over de aanpassing van het huishoudelijk reglement.

Tijdens de raadszitting van 7 april wijzigde de gemeenteraad het huishoudelijk reglement. De Izegemse N-VA protesteerde fel tegen de wijzigingen en de beperking van de rechten van de gemeenteraadsleden en diende een bezwaarschrift in bij de West-Vlaamse gouverneur. Paul Breyne verwierp onlangs de klachten van de N-VA – fractie en van de gemeenteraadsvoorzitter.  

“De N-VA liet het hier echter niet bij en vroeg Vlaams minister Keulen om de gemeenteraadsbeslissing te vernietigen”, aldus fractieleider Kurt Himpe. De N-VA krijgt nu gelijk van de minister van Binnenlands Bestuur. “In het huishoudelijk reglement stelde de Izegemse meerderheid onder andere dat er geen presentiegelden uitbetaald worden als er onvoldoende leden aanwezig zijn. Vlaams minister Keulen meldt in zijn vernietigingsbesluit zeer duidelijk dat dit in strijd is met het Gemeentedecreet: aanwezige raadsleden hebben recht op presentiegelden, zelfs als de meerderheid van de leden niet aanwezig was”. De N-VA stelde dat het niet kan dat wanneer de meerderheid niet of onvolledig aanwezig is, de oppositie die wel zijn plicht ter harte neemt om aanwezig te zijn op de gemeenteraadszitting of commissievergaderingen gestraft zou worden.

Kurt Himpe - Fractieleider N-VA