Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA wil mosquito-verbod in Izegem

30 april 2008

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) wil een verbod op het gebruik van het mosquito-apparaat in Izegem. Hij vraagt tijdens de gemeenteraadszitting op maandag 5 mei de principiële goedkeuring voor het voorstel.

Het mosquito-apparaat produceert hoge scherpe tonen die wel door jongeren, maar niet door volwassenen kunnen worden gehoord. Het apparaat wordt gebruikt om “hangjongeren” weg te jagen.

De kleine elektronische apparaten werden ontwikkeld in Groot-Brittannië en zijn sinds 2005 op de markt. Bij de Britse producent liepen de afgelopen maanden al een tiental bestellingen uit ons land binnen. De eerste mosquito werd ook al in België geďnstalleerd.

"De N-VA is van mening dat dergelijke toestellen niet mogen gebruikt worden om jongeren weg te houden van bepaalde plaatsen, onder meer omdat dergelijke apparaten oorsuizingen, hoofd- en oorpijn veroorzaken bij jongeren en kleine kinderen", stelt raadslid Kurt Himpe. "Het mosquito-apparaat houdt de jongeren weg van bepaalde plaatsen, maar biedt geen fundamentele oplossing voor eventuele problemen: de jongeren gaan gewoon naar andere plaatsen", besluit Kurt Himpe.

De Izegemse N-VA – jongeren voerden op 1 april al een ludieke actie tegen het plaatsen van de mosquito. Nu krijgt de actie ook een politiek vervolg in de gemeenteraad.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe vraagt een principieel standpunt van de gemeenteraad en wil dat aan de Stedelijke Jeugdraad advies gevraagd wordt. Nadien moet dan een reglement tegen het gebruik van de mosquito op Izegems grondgebied door de gemeenteraad goedgekeurd worden.

Kurt Himpe 

Gemeenteraadslid N-VA