Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA vraagt extra veiligheidsvoorzieningen in Izegemse haven

2 november 2008

Vlaams parlementslid Geert Bourgeois (N-VA) vraagt extra veiligheidsvoorzieningen in de Izegemse haven. Aan de kaaien zijn er immers geen ladders en zo goed als geen reddingsboeien om mensen te helpen die in het kanaal Roeselare-Leie terechtkomen.
 
In de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit werd op woensdag 29 oktober de problematiek van de veiligheid aan de Zuidkaai besproken. Onlangs kwam een vrachtwagenbestuurder 's avonds in het water terecht en overleed. Het bedrijf Vandemoortele NV vraagt om een omheining te plaatsen op de kaaien ter hoogte van het bedrijf, maar dit is technisch niet mogelijk. Binnenkort wordt er immers een fietspad aangelegd aan de Zuidkaai en een omheining zou een belemmering zijn voor de schippers die aanmeren aan de Zuidkaai. 
 
"Tijdens de bespreking in de commissievergadering bleek echter dat er zo goed als geen veiligheidsvoorzieningen aanwezig zijn in het havengebied", stelt N-VA - gemeenteraadslid en commissielid Kurt Himpe. "Daarom lijkt het ons aangewezen dat er op korte termijn reddingsboeien geplaatst worden en dat er ook ladders aan de kaaien bevestigd worden. De kaaimuren zijn te hoog om gemakkelijk uit het water te geraken en als er een fietspad langs de Zuidkaai aangelegd wordt, moeten we zorgen dat er voldoende middelen zijn om mensen te redden die in het kanaal zouden terechtkomen", besluit Kurt Himpe.
 
Parlementslid Geert Bourgeois vraagt Vlaams minister Hilde Crevits om op korte termijn een aantal bijkomende maatregelen te nemen aan de Zuidkaai.

Kurt Himpe - Gemeenteraadslid N-VA

Geert Bourgeois - Vlaams parlementslid N-VA