Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Herstelwerken Emelgembrug starten tijdens paasvakantie

20 februari 2008

De herstelwerken aan de Emelgembrug zullen tijdens de paasvakantie starten. Dat vernam gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) van Waterwegen en Zeekanaal NV.

"Normaal gezien zouden de werken deze week starten, maar de aannemer stelde vast dat de brug zeer intensief gebruikt wordt door fietsers", aldus raadslid Himpe. "Daarom worden de werken uitgesteld tot de paasvakantie. Men hoopt dat de werken beëindigd zijn tegen het einde van die vakantieperiode. Als dit niet het geval is, zullen de fietsers de rijweg moeten gebruiken, want het fiets- en voetpad zal helemaal afgesloten worden."

Vlaams minister Hilde Crevits antwoordde eerder op een parlementaire vraag die N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe liet stellen dat eerst de plaatselijke verzakkingen van de voet- en fietspaden op de brug hersteld zullen worden. “De laatste bruginspectie van de Emelgembrug vond plaats in september 2005. Toen werden de verzakkingen van het voet- en fietspad nog niet vastgesteld, maar wel een aantal andere gebreken: roestvorming op de leuning van de brug, vochtdoorsijpeling, onkruid tussen de voegen van de traptreden…”, stelt raadslid Himpe. Deze herstelwerken zouden volgens Vlaams minister Crevits in de komende onderhoudsovereenkomst opgenomen worden.

Kurt Himpe 

Gemeenteraadslid N-VA