Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Weer ongeval in Baronstraat in Emelgem

De Weekbode

7 december 2007

Op woensdag 5 december gebeurde er in de vooravond opnieuw een zwaar ongeval in de Baronstraat. Ter hoogte van drankencentrale Corteville botste motorrijder Joeri Plets uit Ingelmunster tegen een personenwagen. De wagen was net een oprit opgereden en reed die weer af om in de omgekeerde richting te vertrekken. De motorrijder werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

Al bijna 40 ongevallen in Baronstraat

Door het ongeval werd een deel van de Baronstraat enkele uren helemaal afgesloten, omdat het parket ter plaatse kwam voor een deskundig onderzoek.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) kaartte de verkeersonveiligheid van de Baronstraat al enkele keren aan in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit en in de gemeenteraad. "De laatste zes jaar waren er in de Baronstraat bijna 40 ongevallen met in totaal 3 doden, 3 zwaargewonden en 21 lichtgewonden", meldt het raadslid die zelf ook in de Baronstraat woont.

Uit de resultaten van de snelheidscontroles van de politie bleek al meermaals dat er snelheden tot 120 km/u worden opgemeten. “Overdreven snelheid is in de Baronstraat vaak de oorzaak van verkeersongevallen", besluit Kurt Himpe.

(Wouter Vander Stricht)