Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Van "3 Suises" tot financieel vraagteken

De Weekbode

9 februari 2007

De discussie over de beleidsnota van het stadsbestuur duurde maar liefst 2,5 uur. De oppositie had er veel over te zeggen, maar voegde eigenlijk weinig concreets toe.

N-VA toonde zich bij monde van Kurt Himpe kritisch. "Wij hebben heel wat vragen over de positie van Izegem in de regio. Er is de hervorming van de dienst 100 en de brandweer en de komst van het Heilig Hartziekenhuis op de grens van Izegem. Onze stad telt veel vertegenwoordigers op hogere echelons en we moeten over de partijgrenzen heen samenwerken om het beste voor Izegem te verkrijgen."

Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) vergeleek de beleidsnota met de "3 Suises", voor elk wat wils dus. Hij stelde ook de "ideologisch gerecruteerde" buurtwerkers in vraag.

NoŽl Vansteeland (VLD) vroeg zich af of er wel een financieel plaatje vasthing aan iedere droom die in de nota wordt gelanceerd. "In de nota van 1995 vind ik tal van voorstellen die nooit gerealiseerd zijn. Hopelijk kunnen jullie nu alles doen wat jullie beloven." Geert Leenknecht (VLD) loofde het afschaffen van de belasting op economische entiteiten en het herbekijken van de openingsuren van de bieb. Hij vroeg ook het behoud van de twee voetbalterreinen in VK Kachtem.

Namens de meerderheid schaarden Carine Duyck (Groen), Peter Defreyne (CD&V) en Myriam Vanlerberghe (SP.a) zich uiteraard achter de nota.

(Wouter Vander Stricht)