Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Treinen tussen Kortrijk en Brugge weer normaal

De Standaard

2 mei 2007

Het treinverkeer op lijn 66 Kortrijk-Brugge rijdt sinds vanochtend weer normaal na de zware treinbotsing van vorige week donderdag in het station van Izegem. Sinds vanochtend rijden de treinen tussen Kortrijk en Brugge (en omgekeerd) weer over twee sporen. Nadat zaterdagochtend al een spoor weer in gebruik kon worden genomen, verloopt het spoorverkeer weer volgens het boekje.

"Een huzarenstukje, want de schade was enorm. Zonder morren leverden tientallen medewerkers van de technische dienst van netwerkbeheerder Infrabel een deel van het prachtige lange weekend in om de ravage in samenwerking met personeel van de bedrijven Demgro, Garwig en Coghe-Werbrouck uit Hooglede op te ruimen", aldus netwerkverantwoordelijke Jean-Pierre De Clercq.

"Aanvankelijk vreesden we dat we maar 200 van de ongeveer 300 meter perron die diende te worden hersteld weer in orde zouden krijgen, maar de klus was helemaal rond tegen dinsdagavond (gisteravond red.) Alleen zullen we de treinbestuurders vragen om in het station van Izegem over een lengte van zo'n 150 meter voorlopig maar met twintig kilometer per uur te rijden, omdat het herstelde perron zich nog moet stabiliseren. Donderdagvoormiddag komt er dan een speciale machine ter plaatse, zodat we tegen de middag ook die snelheidsbeperking, die tot een paar minuutjes vertraging kan leiden, kunnen opheffen", aldus De Clercq.

Volgende week volgt dan de definitieve afwerking met straatklinkers.

Van de 51 mensen die bij de treinbotsing gewond geraakten, verblijft alleen nog de conducteur van de aangereden trein in het Heilig Hartziekenhuis van Roeselare. De man liep vijf gebroken ribben op en kan wellicht vrijdag de kliniek verlaten.

Intussen plaatste het Izegemse raadslid Kurt Himpe (N-VA) de treinramp op de agenda van de gemeenteraadszitting van aanstaande maandag. Himpe wil burgemeester Gerda Mylle (CD&V) interpelleren over de werking van het gemeentelijk rampenplan. "De hulpdiensten hebben schitterend werk geleverd, maar het is nuttig om het rampenplan grondig te evalueren", vindt Himpe.

(Martin Tytgat)