Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Steeds vaker inbraken in scholen

Het Nieuwsblad / Het Volk

6 september 2007

De voorbije vier jaar werden drieŽntwintig inbraken of inbraakpogingen genoteerd in Izegemse scholen. Dat blijkt uit cijfers van de politie, die N-VA'er Piet Seynaeve kon inkijken.

"Vijf van de vijftien Izegemse scholen kregen tussen 2002 en 2006 inbrekers over de vloer. Die hebben het vooral gemunt op werkmateriaal van de technische scholen en computerapparatuur", stelt Piet Seynaeve vast. Hij is lid van de politieraad van de zone Roeselare-Izegem-Hooglede (RIHO).

Volgens zijn partijgenoot Kurt Himpe, coŲrdinator aan het Vrij Technisch Instituut in Izegem, zijn de scholen onvoldoende op de hoogte van het preventieaanbod van de politie. "Op de website van de politie staan nochtans heel wat praktische tips om inbrekers buiten te houden. De scholen kunnen gratis advies over inbraakbeveiliging inwinnen bij de techno-preventieve raadgevers van de politiepost Izegem. Maar volgens de politiediensten heeft tot nog toe geen enkele school van die mogelijkheid gebruik gemaakt, al hebben sommige scholen een eigen preventieambtenaar."

Seynaeve wijst er nog op dat de politie ook bereid is om toezicht te houden na de schooluren en tijdens de vakanties. Dan is er sowieso minder sociale controle in de scholen

(Martin Tytgat)