Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad rooit zieke bomen in Baronie- en Prinsdomlaan

Het Nieuwsblad / Het Volk

3 oktober 2007

Het stadsbestuur van Izegem laat de bomen in de Baronie- en de Prinsdomlaan rooien en vervangen, nadat de bewoners eerder met een petitie aandrongen op maatregelen omdat de wortels de riolering en trottoirs beschadigen.

De rij kastanjebomen aan weerskanten van de weg versterkt het residentiŽle karakter van de Baronielaan, maar bezorgt de bewoners en het stadsbestuur ook kopzorgen. Vorig jaar al kroop oud-collegeleraar Walter Vermote in zijn pen om het stadsbestuur aan te manen om iets te ondernemen. "De problemen kwamen aan het licht toen de afvoer van de woning van een buurman verstopt raken. Nader onderzoek leerde dat de wortels van de bomen de boosdoeners waren, omdat ze de riolering beschadigden."

Vermote zette zijn brief aan het stadsbestuur kracht bij met een petitie die door een vijftigtal bewoners werd ondertekend. "Wij houden ook van die bomen, maar wij wilden niet alleen mogelijke schade aan onze eigendommen voorkomen maar ook de stad tot maatregelen aanzetten voor ze diep in de stadskas moet tasten om verdere averij aan de riolen, de trottoirs en eventueel het wegdek te herstellen. Het gaat tenslotte toch om het geld van ons allemaal", vinden Walter en zijn buurman Lucien Velghe.

Nieuw trottoir

Intussen stelde ook N-VA-raadslid Kurt Himpe het probleem aan de kaak en kwam aan het licht dat de kastanjebomen in de Baronielaan ziek zijn.

Het schepencollege van Izegem besliste gisteren om vanaf 15 oktober de zieke bomen tussen de Slagmeersen- en de Kortrijksestraat te rooien en te vervangen. "Tevens zullen wij van de heraanleg van de trottoirs in de Prinsdomlaan gebruik maken om ook daar de bomen te kappen en te vervangen, omdat de wortels de trottoirs beschadigen", aldus schepen Dirk Van Walleghem (CD&V), die zaterdag met zijn collega's de beslissing van het college persoonlijk wil gaan meedelen en toelichten aan de bewoners van de Baronie- en de Prinsdomlaan.

(Martin Tytgat)