Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad laat kapotte vangrail vervangen

De Weekbode

9 maart 2007

Er komen aanpassingswerken aan de N382, de drukke verbindingsweg langs het kanaal Roeselare-Leie tussen Izegem en Roeselare.

Op de N382 staan her en der grote plassen op de weg, waardoor er voor de gebruikers gevaarlijke situaties ontstaan door aquaplaning en doordat autobestuurders bruusk uitwijken om de plassen te ontwijken en zo naast de rijweg of op het wegvak van de tegenliggers komen. Op het Izegemse grondgebied is dit bijvoorbeeld het geval tussen de Izegemse watersportclub en MD Jonker.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe vraagt om maatregelen en volgens Vlaams minister Kris Peeters komen er die ook. Uit het antwoord op de vraag van N-VA - parlementslid Jan Loones blijkt dat de wateroverlast het gevolg is van het verstoppen van rioolkolken door grond die er van de zachte berm in terecht komt.

Ongeveer 10 jaar geleden werd op het kruispunt van de Lodewijk De raetlaan en de N382 een vluchtheuvel aangelegd. "Rekening houdend met al het verkeer dat daar voorbijkomt, is het aangewezen de deugdelijkheid van de vluchtheuvel te evalueren en en aanpassing uit te werken", volgens minister Peeters.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe wil ook dat de vangrails ter hoogte van het bedrijf MD Jonker vervangen worden. Ze liggen er al een hele tijd als schroot bij. Uit het antwoord van de minister blijkt ook dat de stad Izegem verantwoordelijk is voor deze vangrails en het agentschap Waterwegen en Zeekanaal NV zal bij het Izegemse stadsbestuur aandringen om de kapotte vangrails te vervangen. Schepen Dirk Van Walleghem beloofde op de jongste gemeenteraad om die vangrail te laten herstellen.

(Wouter Vander Stricht)