Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Postkantoor sluit dit najaar

Het Nieuwsblad / Het Volk

26 juni 2007

Dit najaar sluit het postkantoor van Emelgem. De post noemt het economisch onverantwoord om zo'n klein kantoor te laten voortbestaan. Als alternatief zijn er postpunten in de randgemeenten waar de belangrijkste verrichtingen kunnen gebeuren.

'Naast traditie en gemak is er ook nog zoiets als economisch verantwoord', klinkt het bij De Post. Dat Emelgem binnenkort ook zijn postkantoor kwijtspeelt, net als in heel wat andere kleine gemeenten, staat vast. Een concrete datum is nog niet bekend, maar de definitieve sluiting komt er in het najaar.

Het was raadslid Kurt Himpe van N-VA die vorig jaar in juli de onheilspellende vooruitzichten aankaartte. In november 2006 liet hij ook al een parlementaire vraag stellen maar een afdoend antwoord kwam er tot op heden nog niet. Als alternatief voor de sluiting, voorziet de in Post een postpunt in een of andere winkel, waar men het merendeel van de postverrichtingen kan doen. "Nog voor de effectieve sluiting van een kantoor garanderen wij een postpunt in de ruime omgeving", stelt woordvoerder Fred Lens. "Op die manier willen we de continu´teit van de dienstverlening garanderen. Het is evenwel niet vanzelfsprekend dat een postpunt in hetzelfde dorp komt als waar het postkantoor verdwijnt. Bereikbaarheid is hierbij een doorslaggevende factor. Wat Emelgem betreft zijn nu reeds twee postpunten operationeel sinds mei: in Delhaize in de Kortrijksestraat 272 en in dagbladhandel De Kriebel in de Kachtemsestraat 139 in Kachtem. Andere zijn niet aan de orde."

Onomkeerbare beslissing

Dat het postkantoor van Emelgem verdwijnt is inmiddels beslist en onomkeerbaar. "Eerst worden de inwoners ingelicht via een mailing aan huis en twee weken later gaat het kantoor dicht. Dat is de gewone procedure die we in dergelijke gevallen volgen", verduidelijkt Fred Lens.

"Op een vergadering twee weken geleden meldde postbaas Johnny Thys dat er in elke fusiegemeente minstens een postpunt zou blijven. Dat is dus in schril contrast met wat Fred Lens zegt", stelt burgemeester Gerda Mylle vast. In elk geval is het stadsbestuur niet van plan om zomaar te laten begaan. "Ik begrijp dat het economisch verantwoord moet blijven. De Post moet zich ook wapenen tegen de liberalisering en de te verwachten concurrentie die er mee gepaard gaat. Ik zal dan ook op de volgende gemeenteraad een aantal cijfers van de post toelichten. Maar we gaan er alles aan doen om in de dichte nabijheid van het huidige postkantoor een postpunt ter vervanging te krijgen. Actie voeren heeft in elk geval niet de minste invloed. Dat werd heel duidelijk gesteld", aldus burgemeester Mylle.

(Marc Debruyne)