Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Postkantoor Emelgem sluit in najaar

De Standaard

26 juni 2007

Het was raadslid Kurt Himpe (N-VA) die vorig jaar in juli de onheilspellende vooruitzichten voor Emelgem (Izegem) aankaartte. In november 2006 liet hij ook al een parlementaire vraag stellen, maar een afdoend antwoord kwam er niet. Als alternatief voor de sluiting, plant De Post een postpunt in een of andere winkel, waar men het merendeel van de postverrichtingen kan doen. 

"Nog voor de effectieve sluiting van een kantoor garanderen wij een Postpunt in de ruime omgeving", zegt woordvoerder Fred Lens. "Op die manier willen we de continu´teit van de dienstverlening garanderen. Het is evenwel niet vanzelfsprekend dat een Postpunt in hetzelfde dorp komt als waar het postkantoor verdwijnt. Voor Emelgem zijn al twee postpunten operationeel sinds mei: in de Delhaize in de Kortrijksestraat en in een dagbladhandel in Kachtem." 

"Op een vergadering twee weken geleden meldde postbaas Johnny Thys dat er in elke fusiegemeente minstens een postpunt zou blijven. Dat is in schril contrast met wat Fred Lens zegt", zegt de Izegemse burgemeester, Gerda Mylle (CD&V ). "Het stadsbestuur zal niet laten begaan."

(Marc Debruyne)