Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Politie helpt opzichters op druk kruispunt

Het Laatste Nieuws

14 december 2007

Door werken in de buurt krijgt het kruispunt aan de Haaipanderstraat en de Baronstraat plots veel verkeer te verwerken. De politie helpt de gemachtigde opzichters, die de schoolkinderen veilig de weg laten oversteken.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) informeerde de politie over de ochtendlijke drukte aan het kruispunt van de Haaipanderstraat en de Baronstraat. Hij woont vlakbij dat kruispunt.

"De gemachtigde opzichters konden echt hun werk niet meer uitvoeren. Ze waren haast levende verkeerslichten geworden. Maandag heb ik de politie gebeld, en dinsdagmorgen was er al een agent ter plaatse om het verkeer te regelen. Ik heb vernomen dat er tot de kerstvakantie elke morgen een agent paraat zal staan."

De opzichters vinden dit een erg goede zaak. "De situatie was echt onhoudbaar", weet Willy Plovie, die al tien jaar kinderen helpt oversteken op het kruispunt. "De werken in de Izegemsestraat hebben er natuurlijk wel iets mee te maken. Wie uit Ingelmunster naar Izegem moet, rijdt nu door Emelgem. Ondanks de omweg die men moet maken door de wijk achter de Weststraat."

(Piet Van Coillie)