Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Parkeren Brugstraat onbeslist

De Weekbode

21 december 2007

De commissievergadering voor Openbare Werken & Mobiliteit bracht een plaatsbezoek aan het nieuwe sanitaire gebouw aan voetbalterrein 4 langs de Krekelstraat.

Na de aankomst van de commissieleden in de raadzaal van het stadhuis lag nog een agenda van twintig punten op hen te wachten. De eerste discussie barstte los toen het over het parkeren in de Brugstraat ging.

Het agendapunt was al aan zijn derde editie toe en het was nog maar de vraag of het een goedkeuring zou krijgen.

Schepen Dirk Van Walleghem (CD&V) wilde de plaatsen links van de rijweg aanbrengen, naast de elektrozaak Vervaecke met een beperkte parkeertijd.

Raadslid Nol Vansteeland (Open VLD) was het daar duidelijk niet mee eens. "Dat is om problemen vragen want dan moeten de wagens na het parkeren de rijweg oversteken om naar de spooroverweg toe te rijden. Ik zou voorstellen om rechts van de rijweg te parkeren en ter hoogte van de loszone aan het magazijn van de elektrozaak Vervaecke de nodige meters over te laten."

Voorzitter Herman Jonckheere (CD&V) voelde aan dat de goedkeuring er niet zou komen en vroeg de leden om duidelijk te maken of het rechts of links moest zijn. Een meerderheid wilde voor rechts gaan. "Ik zou voorstellen om daar hetzelfde parkeerregime toe te passen als in de omgeving van de Brugstraat en vraag om het voorstel opnieuw te agenderen op de commissievergadering van 20 december."

Parkeerplaatsen voor 80 wagens

Voor de heraanleg van de Meensestraat liet schepen Dirk Van Walleghem het voorontwerp op het grote scherm zien zodat elk commissielid een duidelijk beeld kreeg van zijn plannen. "We kozen er voor om de totale open ruimte tussen Dweersstraat en Meensestraat om te vormen tot een parking voor 80 wagens. Maar met behoud van het rustige aspect dat dit stukje grond nu al uitstraalt, we denken om wat groen in te planten en een klein stekje waar de kinderen kunnen spelen terwijl de ouders van op een bank naar hen kijken. Om aan de bewoners van de Dweersstraat tegemoet te komen hebben we voor hen een parkingzone afgebakend, zij kunnen die bereiken langs een aparte ingang van het poortgebouw. De rest van de parking blijft openbaar en we laten misschien de autogebruikers tot aan de ingang van de parking opnieuw de Meensestraat inrijden van uit de richting van de Slabbaardstraat Noord."

Heraanleg Grote Markt

De schepen vertolkte ook de uitgangspunten die aan de ontwerper van de heraanleg van de Grote Markt werden meegegeven. "We willen eigenlijk evolueren van een verkeersrijke over een verkeersarme naar een verkeersvrije Grote Markt. Ik besef nu al dat dit een werk zal zijn van vele jaren. Ook willen we de terrascultuur laten bestaan en moet de Grote Markt een multifunctioneel platform blijven voor tal van culturele initiatieven. Ik vermoed dat de heraanleg zal starten na de kermisweek van 2009 en opgeleverd worden net vr het Batjesweekend van 2010."

Raadsleden Kurt Himpe en Trui Tytgat van de N-VA pleitten voor obstakelvrije doorgangen. "Voor blinden, senioren, rolstoelgebruikers en ouders met een kinderwagen is het geen evidentie om zich te verplaatsen in het centrum van Izegem, Emelgem en Kachtem. Zij worden al te vaak gehinderd door verkeerd geplaatste fietsen, reclameborden of andere obstakels. Wij willen met een affichecampagne 'Krijg ik ook wat plaats ?'de Izegemnaar sensibiliseren om aandacht te hebben voor obstakelvrije doorgangen en de werkgroep Toegankelijkheid zal het voorstel nu verder uitwerken."

(Luc De Backere)