Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Oppositie stelt zich vragen bij kostprijs grote projecten

Het Laatste Nieuws

13 februari 2007

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting bespraken de Izegemse raadsleden uitvoerig de de beleidsnota van het nieuwe schepencollege. De kritiek van de oppositie bleef relatief braaf. Toch trokken alle oppositiepartijen voor een aantal punten aan hetzelfde zeil, onder meer over de kostprijs van de geplande, grote projecten.

De beleidsnota van de nieuwe legislatuur is een bondige voorstelling van wat het schepencollege de komende zes jaar zoal wil realiseren. Maandagavond maakte de oppositie haar visie op de nota kenbaar. Elke partij vond dat er heel wat zaken beter konden, maar niemand had echt fundamentele problemen. N-VA uitte als eerste haar kritiek. Kurt Himpe vond dat de beleidsnota op enkele vlakken niet ambitieus en concreet genoeg was. Hij miste de prioritaire aanpak van een aantal pijnpunten in het Izegemse stratennet. Verder vond Himpe dat het schepencollege nogal wat oude wijn in nieuwe zakken serveerde.

De Leest

Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) vergeleek de beleidsnota dan weer met een nieuwjaarsbrief. Hij wil vooral een grotere nadruk op het Vlaams karakter van Izegem. NoŽl Vansteeland (VLD) had een aparte tactiek om op gaten in de nota te wijzen. Hij was in de archieven gedoken en had de niet-gerealiseerde punten van vorige beleidsnota's genoteerd. Dat bleken er heel wat. Hij wees er nog eens op dat zelfs nog niet gekend is hoeveel het prestigieuze project De Leest zal kosten. Vansteelands collega, Geert Leenknecht, had op zijn beurt graag wat meer aandacht gezien voor Kachtem. Na de eerste besprekingsronde vond burgemeester Gerda Mylle (CD&V) dat de kritiek al bij al goed meeviel, en "dat de meerderheid dus een goede beleidsnota had afgeleverd".

(Piet Van Coillie)