Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Oplossing voor waterplassen op N382

Het Nieuwsblad / Het Volk

9 maart 2007

Langs de N382, de drukke verbindingsweg langs het kanaal Roeselare-Leie tussen Izegem en Roeselare, wordt binnenkort de wateroverlast aangepakt.

Grote plassen veroorzaken er gevaarlijke toestanden. Bestuurders wijken plotseling uit om ze te ontwijken of belanden door de aquaplaning van het wegdek. Vlaams Minister Peeters liet na een parlementaire vraag gesteld door gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) weten dat het euvel eerstdaags wordt opgelost. Oorzaak zou verstopping zijn van de rioolkolken.

"Met een aanpassing van het bermprofiel en het aanbrengen van begroeiing zou dit vermeden kunnen worden", weet Himpe te vertellen.

Een andere doorn in het oog van Himpe zijn de vangrails ter hoogte van het bedrijf MD Jonker. "Het is als schroot. Minister Peeters wist ons te melden dat dit wel degelijk de verantwoordelijkheid is van stad Izegem. Daarom zal het agentschap Waterwegen en Zeekanaal nv, het stadsbestuur interpelleren en vragen om de kapotte vangrails te vervangen."

Nog langs de N382 zal men evalueren of de vluchtheuvel op het kruispunt met de Lodewijk De Raetlaan nog nuttig en veilig is, rekening houdend met het vele verkeer dat daar voorbijkomt.

(Marc Debruyne)