Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Ook De Lijn vergeet deelgemeente

Het Nieuwsblad / Het Volk

5 juli 2007

De Izegemse deelgemeente Emelgem beschikt niet over een voorverkooppunt van De Lijn, waar reizigers hun ticket 20 procent goedkoper kunnen kopen dan op de bus. Kurt Himpe kaartte het probleem aan op de gemeenteraad.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) porde het bestuur aan om de lokale handelaars aan te zetten tot actie. Eerder liet hij ook al een parlementaire vraag stellen rond deze problematiek. "Uit het antwoord van de minister bleek toen dat er in enkele honderden deelgemeenten geen voorverkooppunt is. De Lijn moet volgens mij dan ook prioritair werk maken van een geografische uitbreiding van het aantal verdeelpunten, zodat iedereen kan gebruikmaken van de dienstverlening", stelt het raadslid.

"Hoe meer verkooppunten we hebben, hoe liever", reageert Dirk Fockaert, hoofd communicatie van De Lijn West-Vlaanderen. "Voorverkoop heeft alleen maar voordelen en leidt tot stiptere rijtijden. In Izegem zijn er vandaag een twaalftal voorverkooppunten. Dat er in Emelgem geen is, is puur toeval. Voor de selectie doen we een beroep op vier grote externe distributeurs, die alle detailhandels bereiken. Daarnaast kunnen winkeliers zelf contact opnemen met De Lijn en zich kandidaatstellen. In elk geval wordt de zaak Emelgem eerstdaags onder de loep genomen", belooft Fockaert.

PostPunt

Emelgem heeft de jongste tijd nogal te klagen over een aantal diensten. Vorige week raakte nog bekend dat het lokale postkantoor moet sluiten en dat er wellicht geen PostPunt in de plaats komt.

(Marc Debruyne)