Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA wil Nederlandse namen aanmoedigen

Het Nieuwsblad / Het Volk

21 februari 2007

Kurt Himpe (N-VA) lanceert een oproep om het gebruik van Nederlandstalige benamingen van winkels en cafés te bemoedigen door er bijvoorbeeld een wedstrijd aan te koppelen.

"Meer en meer worden we geconfronteerd met anderstalige benamingen van handelspanden. Typerend voor de evolutie is ook dat er steeds minder plaatsgebonden namen worden gebruikt. Namen die toponymisch relevant zijn, komen steeds minder voor", stelt Himpe. Met de invoering van een jaarlijkse prijs denkt het raadslid het gebruik van Nederlandstalige benamingen te stimuleren.

Stefaan Sintobin van het Vlaams Belang ziet geen graten in het voorstel. "Het valt op dat de collega's uit de oppositie goed luisteren als het Vlaams Belang iets zegt in de raad. Vorige week nog haalde ik aan dat het Vlaams karakter van de stad meer geprofileerd mag en moet worden. Nu komt dit voorstel van de N-VA."' De meerderheidscoalitie (CD&V, SP.A-Groen!) veegt het voorstel niet van tafel. "We kunnen ons hier zeker in vinden," aldus schepen Dirk Van Walleghem, "maar of we daar nu een prijs moeten aan koppelen, daar ben ik niet van overtuigd. We nemen het voorstel in overweging", besluit hij.

(Marc Debruyne)