Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA schiet met scherp op Mandelvallei Kachtem

Het Nieuwsblad / Het Volk

6 december 2007

Oppositiepartij N-VA was niet mals met kritiek op het ruimtelijk uitvoeringsplan Mandelvallei Kachtem. Het plan dat werd goedgekeurd in een vroegere gemeenteraad, botste afgelopen maand op een "njet" bij de Bestendige Deputatie.

Blijkbaar zou de uitbreiding van het bedrijf Decof niet in overeenstemming zijn met het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan, zijn de voorschriften onduidelijk en is het plan opgemaakt door een ontwerper die niet bevoegd is. Dit alles vind de N-VA dan ook niet kunnen.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA): "Het dossier werd al opgestart in april 2001 en het was wachten tot in 2004 op een eerste voorontwerp. We zijn nu zes jaar na de opstart en waar staan we? Nergens. Nogal logisch dat we scherpe kritiek uiten, niet?"

Wat vooral ook als onbegrijpelijk wordt afgedaan is het feit dat de ontwerper niet ingeschreven was in het register van ruimtelijke planners, wat een essentiŽle vereiste is om dergelijke plannen te kunnen en mogen opmaken.

"Voortaan zal er op zijn minst een bewijs van inschrijving worden gevraagd", stelde schepen van Ruimtelijke Ordening Joris Claeys (CD&V).

De schepen gaf ook nog mee dat de juridische dienst intussen volop bezig is met een onderzoek om eventueel de 10.000euro die werd betaald aan de ontwerper terug te vorderen.

In elk geval moet een nieuw uitvoeringsplan worden opgemaakt maar kunnen wel een aantal uitgangspunten en opties worden gebruikt zoals opgenomen in het afgekeurde ontwerp.

(Marc Debruyne)