Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA ongerust over verkaveling Nachtegaalstraat

Het Laatste Nieuws

15 november 2007

De Waregemse groep Matexi wil in de zone tussen de Nachtegaalstraat, Koningin Elisabethlaan, Koning Leopold III-straat en Gistelstraat in Izegem een verkaveling aanleggen voor 43 woningen.

De huidige bewoners van die straten uitten daarover enkele maanden geleden al hun onrust via een petitie. Ze vrezen dat de verkaveling flink wat wateroverlast met zich zal meebrengen. Ondertussen blijkt dat de zone een watertest doorstaan heeft, maar gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) vroeg het stadsbestuur een extra veiligheid in te bouwen. "De watertest is alleen van toepassing op de verkaveling zelf en niet op de buurt. Voor de realisatie van de verkaveling wordt ook een weide naast de Gistelbeek opgehoogd. Het verdwijnen van een groot deel van het natuurlijk overstromingsgebied van de beek is niet bestudeerd. Dat blijft een heikel punt", stelde Himpe.

De gemeenteraad ging akkoord met zijn voorstel om de verkavelaar te verplichten eerst waterbeheersingswerken uit te voeren. Pas daarna kunnen er bouwvergunningen afgeleverd worden.

(Piet Van Coillie)