Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuw winkelcentrum stof tot discusssie

Het Nieuwsblad / Het Volk

8 november 2007

Op de site Aurora in de Krekelmotestraat zou tegen eind 2008 een gloednieuw winkelcomplex uit de grond moeten rijzen. De Brugse projectontwikkelaar De Vlier en de NV Immaura hebben daartoe reeds de nodige stappen ondernomen.

Een winkelcentrum van zowat 17.000vierkante meter zou onderdak bieden aan een twintigtal winkels, meestal filialen van grote winkelketens. Dat zorgt voor onrust bij de Izegemse middenstand en was voer voor discussie in de gemeenteraad. Stefaan Sintobin van Vlaams Belang zag in elk geval een grote concurrentie voor de eigen handelaars in de stad. "Sommigen hebben het nu al niet gemakkelijk en de komst zou misschien wel eens de doodsteek kunnen betekenen voor een aantal onder hen. Er zijn compensaties nodig om hen te wapenen tegen de komst."

Bij N-VA was er vooral ongerustheid over de omgevingswerken, de verkeersstroom, de overlast en de concurrentie. Kurt Himpe stelde zelfs onomwonden dat er in de bouwvergunning maar een opschortende voorwaarde moet worden ingeschreven zodat het complex pas kan openen nadat de weginfrastructuur is aangelegd. "Maar omdat dit hier om een louter priv-initiatief gaat, kan het stadsbestuur dit project hoegenaamd niet tegenhouden", stelt schepen Joris Claeys (CD&V) heel duidelijk.

Volgens Nol Vansteeland (Open VLD), zaakvoerder van Truc Rental, zal ook de middenstand in de stadsrand de gevolgen voelen. Myriam Vanlerberghe (SP.A) is heel wat genuanceerder en positiever dan de oppositieleden. Zij benadrukt dat de inwoners van Izegem nu al dergelijke centra bezoekt in Kuurne en Roeselare en dat het nieuwe centrum voor werkgelegenheid kan zorgen.

(Marc Debruyne)