Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuw ongeval is de druppel: N-VA wil veiliger Baronstraat

Het Laatste Nieuws

3 januari 2007

Het ongeval van afgelopen zaterdagavond in de Baronstraat, is voor gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) de druppel die de emmer doet overlopen. Hij vindt dat de straat dringend veiliger gemaakt moet worden.

Zaterdagavond omstreeks 22.30 uur knalde er een wagen tegen de voorgevel van een huis aan het kruispunt van de Baronstraat en de Ingelmunstersestraat. N-VA-gemeenteraadslid Kurt Himpe, die zelf in de straat woont, wijst erop dat de straat een zwarte plek is op het gebied van verkeersveiligheid. "Dat is al jàren zo", zegt Himpe. "Twintig jaar geleden is er een wagen in mijn eigen woning gereden. Het huis van mijn buurvrouw werd al drie keer geraakt en de jongste vijf jaar gebeurden er in de Baronstraat zomaar even dertig ongevallen. Balans: zeventien gewonden en twee doden."

Flessenhals

Volgens Kurt Himpe moet er dringend verandering komen in de situatie. "Overdreven snelheid is maar één van de factoren", zegt hij. "Ook de structuur van de straat is gevaarlijk. Op bepaalde plaatsen is ze heel breed, op andere plaatsen vernauwt ze tot een flessenhals. En daar gebeuren natuurlijk altijd de ongevallen. Ook de kruispunten zijn heel onveilig. Als je uit de Haaipanderstraat komt, moet je ver vooruit komen om te zien of er verkeer komt. Hetzelfde geldt voor de Reperstraat. Voor die laatste plek stellen we een oplossing voor. Straks wordt er een rotonde aangelegd aan de Vijfwegen. Het zou een goede zaak zijn mochten de lichten die daar nu staan, verplaatst worden naar het kruispunt aan de Reperstraat. Voor de andere structurele problemen, zullen we moeten samenzitten met het Vlaams Gewest en de politie."

Himpe wijst er nog op dat best niet te lang meer gewacht wordt met deze aanpassingen, omdat er straks een drietal verkavelingen geopend worden in de buurt, die tot een nog zwaardere verkeersstroom zullen leiden.

(Piet Van Coillie)