Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuw cultuurcentrum en museumcomplex

Het Nieuwsblad / Het Volk

24 januari 2007

Naast sport krijgt ook cultuur veel aandacht in de beleidsnota. Uitschieter is de bouw van het cultuurcentrum De Leest vanaf september en de uitbouw van Eperon d'Or als toeristisch en museaal centrum tegen het einde van de legislatuur.

Kasteel Wallemote krijgt een opknapbeurt. De bovenverdieping moet dienst doen als een cafétaria-tearoom en op het gelijkvloers moeten de socio- culturele- en sportverenigingen een onderkomen vinden.

Het stadsbestuur wil ook elke heraanleg van de open ruimte met een artistieke bril bekijken en een nieuw comité Izegem Feest oprichten om de verschillende festiviteiten en festivals op te krikken. Om jongeren te stimuleren om aan kunst te doen, zal Izegem elk jaar de kunsthappening Jongeren in de Kijker organiseren.

De nieuwe coalitie wil elk jaar een nieuwjaarsbijeenkomst voor alle inwoners organiseren. Ook zijn er plannen om iets te doen aan het nijpend plaatsgebrek van de openbare bibliotheek en wordt onderzocht of de bib ook op zaterdagmiddag kan openblijven.

Al wordt de beleidsnota pas op 5 februari ten gronde besproken in de gemeenteraad, de N-VA-fractie noemt de vele plannen die erin worden opgenoemd nu al onbetaalbaar.

"Ik denk aan cultuurcentrum De Leest, dat 5,5 miljoen euro gaat kosten. Gewoon onhaalbaar voor een stad als Izegem, die overigens financieel een moeilijk jaar tegemoet gaat. Door de afschaffing van de Elia-heffing dreigen we 1,1 miljoen euro te verliezen en daar komen nog de toegenomen kosten voor de politie en de leasing van De Leest bij", waarschuwt Kurt Himpe nu al.

(Martin Tytgat)