Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nederlandstalige handelszaken bekroond

Het Nieuwsblad / Het Volk

13 juli 2007

Voor het eerst is de Guldensporenprijs uitgereikt op de Izegemse Grote Markt. De prijs bekroont een handelaar die zijn zaak een Nederlandstalige naam geeft. Voor de eerste editie werden uitzonderlijk drie laureaten bekroond.

Om handelaars ertoe aan te zetten hun zaak of bedrijf een Nederlandstalige naam te geven, werd de Guldensporenprijs in het leven geroepen. "Enkele maanden gelden lanceerde N-VA-raadslid Kurt Himpe een voorstel in die richting en we zijn meteen op de kar gesprongen", zegt burgemeester Gerda Mylle. Bedoeling is om de prijs tweejaarlijks toe te kennen aan één laureaat. Bij wijze van inhaalmanoeuvre bekroonde het stadsbestuur er deze keer drie. Een jury weerhield uiteindelijk drie laureaten: jeugdhuis Den Bustle, restaurant De Smaak en café 't Stil Ende. 

Den Bustle meldde zich met een hele delegatie, met voorzitter Simon Van Walleghem op kop. 'Toen we anderhalf jaar geleden onze naam moesten kiezen, gingen we grasduinen in het naslagwerk 1001 x Izegems. Uiteindelijk kozen we voor Den Bustle. Het klinkt goed en de naam is inmiddels al goed ingeburgerd', vertelt de fiere voorzitter, duidelijk opgezet met deze prijs. 

Wouter Creytens en Katrien Maertens stonden ook te glunderen op het grote podium. Het jonge koppel baat sinds 3 mei restaurant De Smaak uit in de Gentstraat. "Vrienden van ons vonden dat we deze kans moesten grijpen", zegt Katrien. "Het is een erkenning en we halen de media. Voor jonge beginners is dat uiteraard mooi meegenomen." Het interieur van hun gezellig restaurant is aangekleed rond de vier smaken: zoet, zuur, zout en bitter. Ook decoraties en citaten aan de muren verwijzen naar de naam.

(Marc Debruyne)