Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Meerderheid is zetel OCMW kwijt

Het Nieuwsblad / Het Volk

4 januari 2007

De stemming voor de verdeling van de OCMW-zetels deed bij velen de wenkbrauwen fronsen. Groot was de verbazing dat de N-VA drie zetels behaalde waardoor de meerderheidspartijen een zetel kwijtspeelden aan de oppositie.

Na de stemming verdeelde het Vlaams Belang een persnota waarin de partij duidelijk stelt steun te verlenen aan de N-VA en VLD-kandidaat voor de OCMW-raad.

"Alleen sterke, eendrachtige oppositie kan de meerderheid het vuur aan de schenen leggen. Nu is het water nog te diep tussen de oppositiepartijen maar onze fractie is bereid de nodige stappen te zetten om tot een gestructureerde samenwerking te komen", meldt de nota.

De negen reststemmen werden volgens het Vlaams Belang verdeeld over de twee andere oppositiepartijen, waardoor de VLD zeker was van een zitje en de N-VA een derde zetel kreeg toegewezen. Dit merkwaardige stemgedrag zette de geruchtenmolen onmiddellijk op gang. CD&V en SP.A maakten al meteen gewag van voorafgaandelijke afspraken.

"Zonder overleg kom je niet tot een dergelijk resultaat", was de algemene misnoegde tendens. "Dat een partij zich daartoe verlaagt, is triestig", was de teneur bij de meerderheidscoalitie.

Fractieleider Kurt Himpe van de N-VA ontkent evenwel formeel dat er afspraken waren met het Vlaams Belang.

(Marc Debruyne)