Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Krotwoning blijft omgeving ontsieren

Het Nieuwsblad / Het Volk

14 mei 2007

Ontelbare jaren al staat een woning te verkrotten in de Melkmarktstraat. Het huisje behoorde tot n van de PPS-projecten en zou plaats ruimen voor de bouw van sociale huurappartementen.

Tot op heden is er evenwel helemaal geen verandering te bespeuren. Het krot blijft er troosteloos bij en ontsiert de mooie omgeving. Een doorn ook in het oog van vele omwonenden, die het oude huisje liever vandaag nog zien verdwijnen dan morgen. Dat is ook de mening van gemeenteraadslid Nol Vansteeland (Open VLD) die de onmiddellijke sloop vroeg tijdens de laatste gemeenteraad.

"De stad heft belastingen op leegstand en verkrotting maar laat zelf een pand verkrot achter. Wat met de voorbeeldfunctie die een stadsbestuur toch heeft naar de burger toe? Onmiddellijk afbreken is volgens ons de enige correcte beslissing", stelt het raadslid.

Geen bouwvergunning

Ook N-VA sprong op het dossier van de krotwoning en stelde een aantal bijkomende vragen omtrent de problematiek. Volgens fractieleider Kurt Himpe was het al langer duidelijk dat er iets niet pluis was met het dossier.

"Toen ook de oude gebouwen van het stadhuis niet werden ontruimd zoals voorzien in het project, was dit een teken aan de wand. Wij zijn altijd al kritisch geweest omtrent het project", klinkt het.

Ook Schepen Vanwalleghem (CD&V) betreurt de gang van zaken en zal samen met het college eerstdaags rond de tafel zitten om een en ander uit te klaren. "Onze private partner SOWO is er niet in geslaagd om een bouwvergunning te verkrijgen. Vandaar dat we genoodzaakt zijn om het hele project af te blazen. Er moet nu eerst en vooral worden gezocht naar een geschikte oplossing en pas dan kunnen we verder praten."

Wie zal opdraaien voor welke kosten en of er eventuele compensaties te verwachten zijn, lijkt momenteel nog voor niemand duidelijk.

(Marc Debruyne)