Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Knelpunten op een rij

Het Nieuwsblad / Het Volk

4 december 2007

De Brugsesteenweg in Roeselare is niet de enige verkeersader waar het geduld van de automobilisten wel vaker op de proef wordt gesteld. Een overzichtje van een aantal andere knelpunten in de regio Roeselare-Tielt-Izegem.

Eigenlijk kan je de hele N37 tussen Roeselare en Tielt op de spitsuren beter vermijden als je niet langer dan gepland onderweg wil zijn. Vooral de kruispunten Kortrijksestraat-Izegemsestraat-Oostlaan in Ardooie en dat van de Rijsselende, op de grens van Ardooie en Pittem waar de N37 de N50 Brugge-Kortrijk kruist, zijn knelpunten. De aanpassing van de verkeerslichten op de Rijsselende, waarbij een extra fase werd ingevoerd om de automobilisten 'conflictvrij' te laten afslaan, leidde volgens een aantal omwonenden tot nog langere wachttijden. Volgens Wegen en Verkeer gaat het echter maar om een voorlopige regeling. Er is immers een studie in de maak om de hele N37 Roeselare-Tielt duurzaam veiliger te maken en herin te richten. Maar het is nog onduidelijk of daarbij aan de Rijsselende voor een rotonde of een tunnel zal worden gekozen.

De aanleg van de Zuiderring in Tielt,tussen de Deinzesteenweg en de Wakkensesteenweg, zorgt sinds de start van de werken al voor een ware verkeerschaos. Door het afsluiten van de Deinzesteenweg en de Felix D'Hoopstraat ontstonden de voorbije dagen ellenlange files in de Deinzesteenweg, de Ruiseledesteenweg, de Galgenveldstraat en aan het kruispunt Rozenboom op de Ringlaan. Maar zodra de Zuiderring klaar is, eind 2009, moet dat de mobiliteit en de leefbaarheid in het centrum van Tielt zeker ten goede komen.

Ook ter hoogte van het Sint-Andriesziekenhuis op de ring in Tielt is het vaak lang aanschuiven geblazen, omdat er maar één rijstrook beschikbaar is voor wie rechtdoor wil. Het stadsbestuur kant zich dan ook tegen de plannen om het aantal rijvakken op de ring te verminderen.

Ook de Rijksweg in Izegem durft al eens dichtslibben. En met de komst van het nieuwe winkelcentrum in Aurora belooft de toestand er in de toekomst niet op de verbeteren. Onlangs vroeg N-VA-gemeenteraadslid Kurt Himpe aandacht voor de problemen aan de op- en afritten van de E403 ter hoogte van de kanaalweg tussen Izegem en Roeselare. Tijdens de spitsuren ontstaan daar lange files op de E403. Er zijn plannen voor de plaatsing van verkeerslichten, maar die laten nog op zich wachten.

(Martin Tytgat)