Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Jonge autobestuurder rijdt in gevel van huis

Het Laatste Nieuws

2 januari 2007

In de Ingelmunstersestraat, aan het kruispunt met de Baronstraat, in Izegem reed zaterdagavond om 22.10 uur Xavier De Pauw (22) uit Ingelmunster met zijn Fiat Punto tegen de gevel van een woning. De autobestuurder raakte daarbij lichtgewond. Het huis was zwaar beschadigd.

De jongeman botste eerst tegen twee geparkeerde wagens. Zijn auto begon daarna rond te draaien en kwam tegen het huis terecht. Enkele meters verder kwam hij tot stilstand. "We zaten achteraan tv te kijken toen we opeens een enorme knal hoorden", zeggen de bewoners Annie Rigole (59) en haar echtgenoot Reginald Christiaans (57). "We beseften niet meteen dat er iets tegen onze voorgevel was geknald. Toen we naar buiten renden zagen we echter de enorme ravage."

De wagen kwam terecht in de slaapkamer van de 15-jarige kleinzoon. "De jongen verblijft hier tijdens de week als er school is. Ik mag er niet aan denken wat er zou gebeurd zijn mocht hij in zijn bed hebben gelegen."

De brandweer moest de muur stutten. Ook aan de garagepoort moest de brandweer steunen plaatsen. Pas na middernacht konden de hulpdiensten de plaats van het ongeval verlaten. De bewoners zouden oudejaarsavond aan zee doorbrengen, maar door het voorval vielen hun plannen in het water.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) zegt in een persmededeling dat hij de verkeersonveiligheid in de Baronstraat op de agenda van de eerstvolgende commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit zal plaatsen. "De laatste vijf jaar waren er in de Baronstraat meer dan 30 ongevallen. Daarbij vielen twee doden en raakten 17 mensen lichtgewond. Meestal is overdreven snelheid de oorzaak. Daarom zijn infrastructurele ingrepen nodig."

(Christophe Maertens)