Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegems gemeenteraadslid wil oude stadsgezichten in straatbeeld

www.wtv.be

15 mei 2007

Het Izegemse gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) stelt voor om in Izegem oude stadsgezichten opnieuw in het straatbeeld te brengen. Er staat in de stad al een voorbeeld op de hoek van de Meensestraat en de Kortrijksestraat.

"Een voorbeeld dat ook elders in de stad en in de deelgemeenten kan gevolgd worden, op diverse ontmoetingsplaatsen, pleinen en markten", stelt raadslid Himpe. "In onze stad beschikken we door de fotoverzameling van Julien Maes en het archief van de heemkundige kring Ten Mandere over heel wat fotomateriaal dat kan gebruikt worden voor zo'n project".

Gedenkborden en gedenkplaten

Op die manier wil het raadslid aandacht voor het onroerend erfgoed van de stad. Veel Izegemnaars hebben geen idee meer van het vroegere Izegem. Een bordje met wat uitleg maakt het dan nog interessanter om het huidige straatbeeld te vergelijken met het oude stadsgezicht. Dergelijke oude stadsgezichten bieden ook aan de stadsgidsen een uitvalshoek om aan de Izegemnaars en de toeristen een beeld te schetsen hoe Izegem er vroeger uit zag. Hij stelt ook voor om in de stad meer gedenkborden of -platen aan de gevels aan te brengen ter herinnering aan historische feiten of figuren. Himpe vraagt tijdens de volgende gemeenteraadszitting de goedkeuring voor de voorstellen.