Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem maakt werk van betere verkeersinfrastructuur

Passe-partout

7 maart 2007

Tijdens de spitsuren de E403 afrijden aan het kanaal Roeselare-Leie is geen sinecure. Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) liet daarom al een parlementaire vraag stellen aan Vlaams minister Kris Peeters over de verkeersafwikkeling. Werkzaamheden dringen zich op en die komen er volgens Himpe die van de minister een antwoord kreeg in die zin.

Zo zullen de kruispunten aan de E403 aan de kant van Roeselare en Izegem gelijktijdig worden aangepast. Die aanpassingswerken zijn al in de laatste fase gepland, maar zijn afhankelijk van de vorderingen van de aanleg van het bedrijventerrein in Roeselare.

"Op het grondgebied Roeselare wordt een nieuw bedrijventerrein aangelegd en de huidige Graankaai zal omgevormd worden tot een volwaardige laad- en loskade. Er komt een parallelweg en een volledig nieuw voorrangskruispunt met driekleurige lichtsignalisatie om de verkeersafwikkeling van de E403, de N382 en de Kaaiweg in goede banen te leiden", verduidelijkt Himpe. Tot zover het concrete positieve nieuws. Er zijn ook minder goede berichten.

Op verkeerslichten aan de op- en afritten van de E403 wordt het bijvoorbeeld wachten tot eind 2007. Intussen eisen ook andere problemen de aandacht op van N-VA - fractieleider Himpe, zoals de carpoolparking, betere verlichting, parkeerplaatsen voor andersvaliden en duidelijke signalisaies. Himpe staat open voor suggesties en andere probleemmeldingen. Izegem maakt dus duidelijk werk van een betere verkeersinfrastructuur.

(Marleen Huyghe)