Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Het Emelgemse postkantoor moet definitief dicht

De Weekbode

14 september 2007

Het postkantoor aan het Emelgemseplein sluit in het kader van reorganisatie bij De Post definitief de deuren op 24 september. Tot groot ongenoegen van de Emelgemnaren en van het stadsbestuur.

Het is nu definitief en geen ontkomen meer aan: het Emelgemse postkantoor verdwijnt ! De directie van De Post bleef doof voor de wensen van het Izegemse stadsbestuur. "Ik was persoonlijk op een vergadering met de mensen van De Post in Roeselare, waar de sluiting van een aantal postkantoren en de vestiging van nieuwe postpunten in de regio ter sprake kwamen", zegt burgemeester Gerda Mylle (CD&V). "Dat Emelgem zou sluiten was niet meer tegen te houden, maar we hebben wel voorgesteld om een postpunt in Emelgem te krijgen in vervanging van het verdwenen postkantoor. De Post vond dat toen een opportuniteit. Tot stad een brief kreeg waarin De Post meldde dat Emelgem geen postpunt krijgt. Groot-Izegem heeft nu twee postpunten: krantenwinkel "De Kriebel" in Kachtem en Delhaize in Izegem. Maar de Emelgemnaren blijven wel in de kou staan en daar kunnen we nu niets meer tegen inbrengen", besluit de burgemeester.

Inkrimping openingsuren was voorbode van sluiting

"Een jaar geleden heb ik op de gemeenteraad gezegd dat de inkrimping van de openingsuren van het Emelgemse postkantoor de voorbode was van de definitieve sluiting", zegt gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA). "Het is normaal dat er minder mensen naar het postkantoor gaan als het minder uren open is. Was dat dan de maatstaf om te zeggen dat de Emelgemse post niet rendabel is? het stadsbestuur heeft vorig jaar een brief gestuurd naar De Post en dit jaar deden ze dat nog een keer. Zonder resultaat ! Jammer, de Emelgemnaren blijven nu in de kou staan", besloot Kurt Himpe.

(Ivan Balliu)