Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Herstellingswerken aan wegdek N36

De Weekbode

27 april 2007

In 2009 worden er opnieuw ingrijpende herstellingswerken aan het wegdek van de N36 uitgevoerd. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag die gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) liet stellen aan Vlaams minister Kris Peeters.

Tijdens de voorbije jaren werden al heel wat werken uitgevoerd aan de N36 op het grondgebied Roeselare en Izegem. Zo zorgde de aanleg van rotondes voor meer verkeersveiligheid. Ook het wegdek werd op verscheidene plaatsen al hersteld. Het deel van de N36 tussen de Kortrijksestraat in Izegem en de Izegemstraat in Lendelede is echter al jaren in zeer slechte staat. Vooral in het rijvak richting Izegem zijn er grote putten en is de bovenste laag van het wegdek aan herstel toe.

De Administratie Wegen en Verkeer (AWV) is er zich van bewust dat er op dit wegvak herstellingswerken nodig zijn. De ergste defecten zal men via het bestek "onderhoud KWS" proberen aan te pakken. De N36 wordt ook in het driejarenprogramma 2007-2009 opgenomen. In 2009 zal er over een lengte van ruim twee kilometer structureel onderhoud gebeuren. Voor deze werken maakt Vlaams minister Kris Peeters 650.000 euro vrij.