Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Guldensporenprijs zoekt Nederlandse namen

Het Nieuwsblad / Het Volk

19 juni 2007

Om handelaars, maatschappijen en/of bedrijven er toe aan te zetten meer Nederlandstalige benamingen te geven aan hun zaak, roept het stadsbestuur een nieuwe prijs in het leven: de Guldensporenprijs.

Het voorstel om een dergelijk initiatief te lanceren kwam van oppositieraadslid Kurt Himpe van N-VA. De voltallige gemeenteraad kon zich onmiddellijk terugvinden in dit initiatief en heeft de prijs nu in een vaste vorm gegoten. Jaarlijks zal het stadsbestuur een oproep doen om het initiatief de nodige aandacht te schenken en voldoende kandidaturen binnen te krijgen.

Er zijn uiteraard een aantal bepalingen verbonden aan het nieuwe project. De namen moeten origineel en inventief zijn en verwijzen naar het pand en/of de geschiedenis ervan of activiteiten die er in plaats vinden. Een deskundige jury zal worden aangesteld om de kandidaturen te evalueren. Het College van Burgemeester en Schepenen heeft uiteraard ook medezeggenschap in de toekenning. De prijs zal bestaan uit een geldsom en een uniek kunstwerk.

Introductie

De overhandiging zal worden ingepast in de 11 juliviering. Bij wijze van introductie en overgangsmaatregel worden er dit jaar maar liefst drie Guldensporenprijzen uitgereikt. De kandidaturen worden verwacht op het gemeentehuis tegen uiterlijk 30 juni en moeten slaan op naamgevingen die zijn gebeurd vanaf 1 juli van twee jaar voordien.

(Marc Debruyne)