Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gemeenteraad discussieert over nieuw winkelcentrum

Het Laatste Nieuws

7 november 2007

Het groot winkelcentrum dat gebouwd zal worden op de Aurora-site blijft voor flinke discussies zorgen. Tijdens de jongste gemeenteraad ontspon er zich een lang debat over dit onderwerp.

Op de plaats waar nu de oude meubelfabriek Aurora staat, in de Krekelmotestraat, zal een groot winkelcentrum gebouwd worden. Het zal onderdak bieden aan 23 vestigingen van grote winkelketens en zal eind 2008 de deuren openen.

Maar het project veroorzaakt heel wat onrust bij de Izegemse handelaars en ook in politieke kringen is het een heet hangijzer. Naar aanleiding van een aantal vragen van Vlaams Belang en N-VA ontstond er in de gemeenteraad maandag een lang debat over dit winkelcentrum. Alle partijen lieten hun standpunten horen. Stefaan Sintobin van het Vlaams Belang vreesde vooral voor de gevolgen die het nieuwe complex zou kunnen hebben voor de middenstand. Kurt Himpe van N-VA waarschuwde voor een verkeerschaos.

Sp.a ziet het hele project positiever in: Myriam Vanlerberghe vond vooral de houding van Vlaams Belang "hypocriet" en Willy Verledens vergeleek de angst voor het winkelcentrum zelfs met "de angst voor de komst van spoorlijnen in het jaar 1855". Schepen Joris Claeys van CD&V ten slotte verzekerde de raad dat het winkelcentrum wel degelijk gebonden zal worden aan een aantal voorwaarden Ún dat het stadsbestuur volop gaat voor de uitbouw van het handelscentrum in de stadskern.

(Piet Van Coillie)