Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Evaluatie treinramp moet klaarheid brengen

Het Nieuwsblad / Het Volk

11 mei 2007

Tijdens de gemeenteraad kwam men terug op de treinramp van vorige week in het station van Izegem. Fractieleider Kurt Himpe van N-VA had nog wat vragen omtrent het oproepen van de hulpdiensten en dan meer specifiek naar het tijdstip waarop Het Vlaams Kruis en het ziekenhuis van Izegem werden verwittigd.

Waarnemend burgemeester Didier Vandeputte (SP.A), die de afwezige Gerda Mylle (CD&V) verving, gaf tekst en uitleg en legde vooral de nadruk op de uiterst positieve reacties die men kreeg over het rampenplan.

"Zowel in de pers als van overheidswege was men lovend over de manier waarop de ramp werd aangepakt. Dat stemt ons dan ook tevreden, ook al is het uiteraard beter dat het rampenplan niet in werking moet treden."

Raadslid Vansteeland (Open VLD) kreeg geen antwoord op zijn vraag in hoeverre de stad zich al of niet burgerlijke partij zal stellen. Schepen Vandeputte gaf wel nog mee dat op 24 mei een evaluatievergadering is gepland met de betrokken instanties en op 25 mei is er in het stadhuis een samenkomst waarop iedereen die betrokken was bij de ramp wordt uitgenodigd.

"Bedoeling is om de diverse instanties, stad, hulpdiensten, Infrabel en de slachtoffers bijeen te brengen om duidelijkheid te scheppen en de wellicht vele onopgeloste vragen te beantwoorden."

(Marc Debruyne)