Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Emelgems postkantoor verdwijnt dit jaar

De Weekbode

6 juli 2007

Wat er al lang zat aan te komen werd nu nogmaals bevestigd in de gemeenteraad. Het Emelgemse postkantoor verdwijnt. Het stadsbestuur ijvert nu voor een Postpunt in Emelgem.

Burgemeester Gerda Mylle bevestigde dat ze op 13 juni door CEO Johnny Thijs van De Post op de hoogte werd gebracht van de nakende verdwijning van het Emelgemse postkantoor. "De helft van de postkantoren in België moet verdwijnen en daar hoort Emelgem jammer genoeg bij."

Raadslid Kurt Himpe (N-VA) benadrukte dat men Emelgem niet aan z'n lot mag overlaten. "We willen een Postpunt in Emelgem", verwoordde burgemeester Mylle. "Maar daarvoor moeten we rekenen op privé-initiatief. Hetgeen we natuurlijk wel aanmoedigen. Nu zijn er al Postpunten in De kriebel in Kachtem en Delhaize in Izegem. Een Postpunt in Emelgem zou welkom zijn. Het voordeel ervan is dat ze ook langer open zijn."

Kurt Himpe kaartte ook nog het probleem van verkooppunten van De Lijn aan. "In die voorverkooppunten kunnen busreizigers tickets tot 20 procent goedkoper aanschaffen. In Izegem zijn er tal van die verkooppunten, op de Bosmolens twee en in Kachtem één. Maar ook hier blijft Emelgem in de kou staan."

(Wouter Vander Stricht)