Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Cultuurbeleidsplan van... Eindhoven

Het Nieuwsblad / Het Volk

20 december 2007

De gemeenteraad keurde dinsdagavond het cultuurbeleidsplan 2008-2013 goed. Maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot, want de N-VA-fractie was erachter gekomen dat een deel van het document klakkeloos was gekopieerd van teksten uit de Nederlandse steden Eindhoven en Amsterdam.

"Onprofessioneel plak- en knipwerk en intellectueel oneerlijk", haalde N-VA-raadslid Kurt Himpe uit naar burgemeester en schepen van Cultuur Gerda Mylle (CD&V), nadat hij had ontdekt dat een deel van het cultuurbeleidsplan zomaar was overgenomen uit onder meer een tekst van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer van Eindhoven uit 2002, zonder dat de ambtenaar die het document opstelde zijn bronnen vermeldde.

Burgemeester Mylle gaf toe dat de betrokken ambtenaar in de fout ging door geen bronvermelding op te nemen, maar tilde toch niet zo zwaar aan het voorval. "De ambtenaar maakte op dat moment een moeilijke periode door. Bovendien gebeurt het wel vaker dat steden inspiratie zoeken in de beleidsplannen van anderen. Waar het op aankomt is dat iedereen het er over eens is dat Izegem nood heeft aan een culturele inhaalbeweging om zijn centrumfunctie waar te maken."

Uiteindelijk stemde N-VA toch niet tegen "'uit respect voor het vele werk dat heel wat vrijwilligers in de samenstelling van het plan staken". De CD&V-fractie deed het verhaal af als 'een schoonheidsfoutje'.

(Martin Tytgat)