Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Carpoolparking E403 is afgewerkt

Passe-partout

3 oktober 2007

Meerijden is zuiniger, milieuvriendelijker, gezelliger. De carpoolparking aan de op- en afritten van de E403 ter hoogte van het kanaal Roeselare-Leie is helemaal afgewerkt. Dat antwoordt Vlaams minister Hilde Crevits op een parlementaire vraag die gemeenteraadslid Kurt Himpe liet stellen.

Op vraag van Himpe werd bijkomende randaccommodatie aangebracht. Het gaat om signalisatie die de carpoolparking op de grens van Izegem en Roeselare aanduidt, een voorbehouden parkeerplaats voor mensen met beperkingen, vuilnisbakken en fietsparkeervoorzieningen.

De carpoolparking is nu opgenomen in het overzicht van de Vlaamse carpoolparkings op de webstek www.carpool.be

De parking bevindt zich onder de bug van de E403 in Kachtem. Om de veiligheid te verhogen werd aangepaste verlichting aangebracht. De politiediensten van de RIHO-zone waren na enkele incidenten op die plaats ook vragende partij om deze parking veiliger te maken. De parking beschikt nu over een slagboom in de hoogte, zodat camions er niet kunnen parkeren.

Tot voor kort ontstonden op de ruimte aan de op- en afritten spontaan carpoolparkings, nu kan alles legaal en veilig. De files worden minder lang, onderweg kan je een praatje slaan, je houdt rekening met Kyoto. Zo wordt iedereen er beter van.  

(Marleen Huyghe)