Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aurora wordt winkelcentrum

De Weekbode

5 oktober 2007

De agenda van de commissie van openbare werken en mobiliteit bevatte vorige donderdagavond 15 punten. Het project Immaura dat van de gewezen meubelfabriek Aurora aan de Krekelmotestraat een winkelcentrum zal maken was de grootste blikvanger.

Eenrichtingsverkeer in de Brugstraat

Voorzitter Herman Jonckheere (CD&V) kon na de opvolging van de vorige commissievergadering van start gaan met de planning van de veiligheidsweken van de politiezone RIHO in de scholen. Commissaris Martin Courtens liet weten dat voor Izegem twee scholen werden geselecteerd om in het voorjaar 2008 een veiligheidsweek te organiseren. "In de Sint-Rafaëlsschool is dat van 7 tot 11 april en de Heilig Hartschool mag ons team verwachten in de week van 5 tot 9 mei. De verkeerseducatie wordt grotendeels op de speelplaats gegeven en voor een stuk op de openbare weg voor de school."

Ook heel wat parkeerproblemen kwamen in de zitting aan bod. De bewoners van de appartementen aan de Wolvestraat hebben met zo'n problemen te maken na de inname van de parking naast het Izegemse stationsgebouw. Schepen Dirk Van Walleghem maakte van die gelegenheid gebruik om met het oop op de herinrichting van de Grote Markt te pleiten voor parkeren in de rand. We willen ook in de Brugstraat zeven nieuwe parkeerplaatsen aanbrengen voor mensen die er gaan winkelen. Om dit te realiseren zullen we allicht de Brugstraat van éénrichtingsverkeer moeten voorzien. Dit betekent dat je er vanuit de Dirk Martenslaan niet meer zult mogen inrijden."

Raadslid Kurt Himpe (N-VA) vreest zo voor een opstopping van het verkeer ter hoogte van café Oud Stadhuis op de Korenmarkt.

De schepen repliceerde dat de automobilist stilaan zal moeten wennen aan het idee dat hij op de Grote Markt niet aan een parkeerplaats zal geraken. Als hij die omweg maakt en niet op de Grote Markt terecht kan zal hij toch naar de parkings op de rand moeten uitwijken. "En voor de wildparkeerder op het fiets- en voetpad ter hoogte van het KBC-gebouw aan de Gentsestraat kan ik meedelen dat de politieagenten er nu al boetes uitschrijven. We gaan meer straatmeubilair inplanten zodat het fiets- en voetpad van de straat gescheiden worden."

Freddy Callewaert van de technische dienst liet weten dat het nieuwe fietspad op de N36 richting Kuurne in beton is gegoten en dat per 1 oktober weer de actie met de bladkorven van start gaat. Dit keer zullen het een soort bladmanden zijn.

Projectontwikkelaar De Vlier wil samen met de nv Immaura de gebouwen van de meubelfabriek Aurora omvormen tot en groot winkelcentrum. "Een deel van de gebouwen wordt gesloopt om plaats te maken voor een parkeerterrein van zowat 600 wagens. Inrijden kan alleen via de Krekelmotestraat en het winkelcentrum verlaten moet langs de achterkant naar de Ambachtenstraat gebeuren. Daar moet de nieuwe weg ook toegang geven tot de achterzijde van Top Interieur waar eveneens een bijkomende toegang zal ontworpen worden. De realisatie kan de centrumfunctie van Izegem versterken." Ondertussen liet Unizo weten de straatcomités samen te roepen om het standpunt van de Izegemse winkeliers te kennen rond deze materie.

(Luc De Backere)