Kurt Himpe
Gemeenteraadslid & Fractieleider N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Commissies
  Fractie
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

     
  Contact:
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  T & F 051- 31.54.79 | 0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
   

 

     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aannemer moet hopen aarde verwijderen

Het Nieuwsblad / Het Volk

11 april 2007

Al meer dan drie jaar ontsieren hopen aarde het zicht op de hoek van de Meensesteenweg en de Kokelarestraat in Izegem. De aannemer, die de site al op 1 april 2004 had moeten opruimen, wordt nu in gebreke gesteld.

Op de jongste gemeenteraadszitting vroeg Kurt Himpe (N-VA) meer uitleg over de site van het oude OCMW-rustoord op de hoek van de Meensesteenweg en de Kokelarestraat, waar hopen aarde het zicht ontsieren. "Na de bouw van de nieuwe OCMW-woningen en de administratieve gebouwen van het OCMW oogt de site als een waar stort", zegt Himpe.

OCMW-voorzitter Thierry De Guffroy (CD&V) erkent het probleem, maar hoewel de hopen aarde op de eigendom van het OCMW liggen, verwijst hij naar de Izegemse Bouwmaatschappij, die destijds als bouwheer optrad voor de nieuwe gebouwen.

In gebreke

Kersvers voorzitter van de Bouwmaatschappij, Myriam Vanlerberghe (SP.A), geeft toe dat het een weinig fraai beeld is. "De hopen aarde zijn inderdaad al lang een doorn in het oog van de omwonenden en nodigen eigenlijk uit om zwerfafval te storten. Bij mijn aantreden als voorzitter van de Bouwmaatschappij heb ik meteen het bestek van de bouwwerken opgevraagd en daaruit blijkt duidelijk dat de aannemer eigenaar is van die hopen overtollige aarde en verplicht is om die te verwijderen." "Het is mij een raadsel waarom dat nog niet gebeurd is, maar blijkbaar schoven het OCMW en de Izegemse Bouwmaatschappij de voorbije drie jaar de verantwoordelijkheid op elkaar af. Hoe dan ook, het OCMW en de Bouwmaatschappij zijn nu overeengekomen om de aannemer in gebreke te stellen in de hoop dat hij binnen de maand de boel opruimt. Ik hoop dat we niet moeten overgaan tot tijd- en geldrovende juridische procedures", aldus Vanlerberghe. Als de hopen aarde worden weggehaald, wil het OCMW nog dit voorjaar starten met de aanleg van groen en wandelpaden op het hoek van de Kokelarestraat.

(Martin Tytgat)