Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Belijning parkeerplaatsen carpoolparking noodzakelijk"

1 oktober 2015

Provincieraadslid en Izegems schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) dringt bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan om de belijning van de parkeerplaatsen op de carpoolparking aan het op- en afrittencomplex van de E403 aan het kanaal Roeselare-Leie zo snel als mogelijk opnieuw in orde te brengen.

“De carpoolparking is eigenlijk te klein voor het aantal autobestuurders dat er gebruik van maakt”, aldus de schepen. “Uit de laatste statistieken van 2014 bleek al dat de carpoolparking een gemiddelde bezettingsgraad heeft van 105 procent, eigenlijk een overbezetting. Doordat de belijning van de parkeerplaatsen nauwelijks zichtbaar is, gaan er parkeerplaatsen verloren. Bepaalde carpoolers klagen ook over schade aan de wagens doordat autobestuurders niet in de eigenlijke vakken parkeren.”

Eerder bleek al uit een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester Bert Maertens (N-VA) dat AWV in 2017 het op- en afrittencomplex helemaal zal vernieuwen. Dan zal er ook uitgekeken worden naar een nieuwe locatie voor de carpoolparking. Een mogelijkheid is langs de afgesneden oeverweg, parallel aan de Graankaai in Roeselare. De inpasbaarheid van zo’n parking in een zone voor watergebonden bedrijven moet nog bekeken worden.

Kurt Himpe - Provincieraadslid / Schepen

Bert Maertens - Vlaams volksvertegenwoordiger / Burgemeester