Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA pleit voor opmaak van thermografische kaarten

2 maart 2009

Tijdens de gemeenteraadszitting van 2 maart 2009 pleitte gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) voor de opmaak van thermografische kaarten.

“Warmteverlies van gebouwen voltrekt zich voor 30 procent via het dak. Thermografie vanuit de lucht maakt het mogelijk efficiënt warmteverliesmetingen uit te voeren van complete gemeenten. Op zeer korte tijd krijgt men een inzicht hoe het gesteld is met de isolatie van daken van gebouwen in de gemeente”, stelt raadslid Kurt Himpe. “Door inzet van de modernste thermische cameratechnologie aan boord van vliegtuigen wordt dit met grote precisie vastgelegd. Deze data worden daarna zo bewerkt dat de mate van warmteverlies van elk gebouw door iedereen eenvoudig af te lezen is uit een kleurgecodeerde kaart.”

Gemeenteraadslid Kurt Himpe stelt dat men door deze kaarten over een uiterst effectief communicatiemiddel om de inwoners en bedrijven te informeren over de noodzaak en de mogelijkheden om energieverbruik terug te dringen. “In de provincie Antwerpen werden dergelijke kaarten al voor 21 gemeenten opgemaakt en de interesse van de bevolking is zeer groot om te vernemen hoe het gesteld is met het warmteverlies van de gebouwen”, besluit Himpe.

De N-VA pleit ook om de buurgemeenten bij de opmaak van de thermografische kaarten te betrekken. Zo kan de kostprijs voor de opmaak eventueel beperkt worden.

De bevoegde schepen antwoordde dat de haalbaarheid zal onderzocht worden.

Kurt Himpe - Gemeenteraadslid N-VA