Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse scholen minder vaak slachtoffer van inbraken

10 augustus 2009

Tijdens de laatste jaren waren de Izegemse scholen minder vaak het slachtoffer van inbraken. Sinds 2002 gaat het wel om 29 inbraken en pogingen tot inbraak. Dat blijkt uit het antwoord van de politiediensten op een schriftelijke vraag van gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA).

“In vijf van de veertien Izegemse scholen waren de voorbije jaren inbraken of pogingen tot inbraak. Vaak handelt het om werkmateriaal en computerapparatuur”, stelt N-VA - politieraadslid Piet Seynaeve. “De voorbije twee jaar is er wel duidelijk opeenvolgend een vermindering. Terwijl er soms jaarlijks tot 6 inbraken en pogingen tot inbraak waren, is dit de laatste twee jaar gehalveerd. In 2007 maakten we een eerste keer een balans op van het aantal inbraken en in de RIHO - politieraad werd door de N-VA voorgesteld om de scholen te contacteren. Net voor de zomervakantie van 2008 werden alle scholen aangeschreven met tips om dieven buiten te houden.” 

“Op de website van de politiezone (www.politiezoneriho.be) staan ook praktische tips om inbrekers buiten te houden. Scholen kunnen van de techno-preventieve adviseurs van de politiepost Izegem ook gratis advies krijgen in verband met inbraakbeveiliging en volgens de politiediensten zijn er nu ook scholen die effectief een beroep gedaan hebben op die mogelijkheid”, stelt gemeenteraadslid Kurt Himpe. “Bepaalde Izegemse scholen doen ook een beroep op de politiediensten om toezicht te houden tijdens de vakantieperiodes, waarin er sowieso minder sociale controle is.”

Kurt Himpe - Gemeenteraadslid N-VA

Piet Seynaeve - Gemeenteraadslid en politieraadslid N-VA