Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Oude Izegemse stadsgezichten opnieuw in het straatbeeld

14 mei 2007

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) stelt voor om in Izegem oude stadsgezichten opnieuw in het straatbeeld te brengen. Er staat in de stad al een voorbeeld op de hoek van de Meensestraat en de Kortrijksestraat.

“Een voorbeeld dat ook elders in de stad en in de deelgemeenten kan gevolgd worden, op diverse ontmoetingsplaatsen, pleinen en markten”, stelt raadslid Himpe. “In onze stad beschikken we door de fotoverzameling van Julien Maes en het archief van de heemkundige kring Ten Mandere over heel wat fotomateriaal dat kan gebruikt worden voor zo’n project”.

Op die manier wil het raadslid aandacht voor het onroerend erfgoed van onze stad. “Veel Izegemnaars hebben geen idee meer van het vroegere Izegem. Een bordje met wat uitleg maakt het dan nog interessanter om het huidige straatbeeld te vergelijken met het oude stadsgezicht. Dergelijke oude stadsgezichten bieden ook aan de stadsgidsen een uitvalshoek om aan de Izegemnaars en de toeristen een beeld te schetsen hoe Izegem er vroeger uit zag. De borden met de oude stadsgezichten worden dan ook best zo opgesteld dat men in de richting van het huidige straatbeeld kijkt.”

Kurt Himpe stelt ook voor om in de stad meer gedenkborden of –platen aan de gevels aan te brengen ter herinnering aan historische feiten of figuren.

Gemeenteraadslid Himpe vraagt tijdens de volgende gemeenteraadszitting de goedkeuring voor de voorstellen.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA