Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Opknapbeurt voor verkeersplateau Gentsestraat

31 januari 2007

Binnenkort krijgt het verkeersplateau ter hoogte van het Instituut de Pélichy in de Gentsestraat een opknapbeurt. Dat vernam gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) van Vlaams minister Kris Peeters.

In 2004 werd de centrale doortocht in Izegem door het Vlaams Gewest heraangelegd. Ter hoogte van het Instituut de Pélichy kwam er een verkeersplateau, dat zorgt voor een verkeersremmend effect. “De afwerking was echter niet optimaal. De straatstenen zijn door het drukke verkeer helemaal opgeschoven, waardoor het wegdek heel wat oneffenheden vertoont. Autobestuurders proberen langs deze oneffenheden te rijden en daardoor komt de verkeersveiligheid op die plaats, net ter hoogte van een school, in het gedrang”, stelt raadslid Himpe.

In de Izegemse commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit kaartte Himpe een aantal keer het probleem aan. “De werken aan de centrale doortocht waren ingrijpend en hebben heel wat geld gekost. Dan moet de afwerking uiteraard ook goed zijn”. Daarom liet hij door Vlaams parlementslid Jan Loones een schriftelijke vraag stellen.

Vlaams minister Kris Peeters antwoordt dat het verkeersplateau een opknapbeurt zal krijgen. In plaats van de rode straatstenen zal er gekleurde asfalt aangebracht worden, zodat de in- en uitgang van de school geaccentueerd blijft.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA