Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Wat met de toekomst van het Emelgemse postkantoor?

4 juli 2006

Tijdens de gemeenteraadszitting van 4 juli riep gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) het Izegemse stadsbestuur op om contact op te nemen met De Post in verband met het postkantoor in Emelgem. Sinds 6 juni zijn er nieuwe openingsuren en dat roept vragen op. Volgens het raadslid komt het neer op een verminderde en onregelmatige dienstverlening.

Voor de wijziging was het postkantoor elke weekdag open van 9u.00 tot 12u.00 en van 14u.00 tot 16u.00. Maar door de nieuwe openingsuren is er geen regelmaat meer en is het postkantoor maar één voormiddag meer open. Op maandag is het postkantoor wel open van 16u.00 tot 19u.00, maar dit compenseert volgens het raadslid niet het verlies van negen openingsuren.

De gewijzigde openingsuren en vooral het verlies ervan zal volgens gemeenteraadslid Kurt Himpe nadelig zijn voor het Emelgemse postkantoor. Het kan leiden tot minder klanten en net de bezoekersfrequentie is een maatstaf voor De Post om postkantoren te sluiten.

Emelgems postkantoor sinds 1974

Op het Izegemse grondgebied zijn er nu in totaal twee postkantoren. Het postkantoor in de deelgemeente Kachtem werd al een tijd geleden gesloten, waardoor er enkel nog in de deelgemeente Emelgem een postkantoor is in het oud gemeentehuis. In 1974 werd een huurovereenkomst afgesloten voor onbepaalde duur.

Die dienstverlening wordt zeer geapprecieerd, maar de gewijzigde dienstverlening roept vragen op bij de Emelgemse bevolking. Er wordt gevreesd dat de wijziging een voorbode is van een definitieve sluiting.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA