Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA vraagt maatregelen voor veilige carpoolparking

21 september 2006

Na het schietincident van het afgelopen weekend vraagt gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) om bijkomende veiligheidsmaatregelen op de carpoolparking aan het op- en afrittencomplex van de E 403 aan het kanaal Roeselare-Leie.

Gemeenteraadslid Himpe stelde een schriftelijke vraag aan de diensten van de politiezone RIHO. Uit het antwoord blijkt dat ook de politiediensten vaststelden dat de verlichting onder de E 403 niet optimaal is. Korpschef Curd Neyrinck bezorgde aan het stadsbestuur van Izegem en Roeselare alvast zijn bevindingen.

Het raadslid wil sowieso dat de carpoolparking kan blijven. Sinds de herinrichting vorig jaar door de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) wordt de parking meer en meer gebruikt en op sommige momenten zijn er geen parkeerplaatsen meer vrij.

Wachten op een definitieve oplossing

De huidige carpoolparking is een noodoplossing. Op een parlementaire vraag die gemeenteraadslid Kurt Himpe liet stellen antwoordde Vlaams minister Kris Peeters dat AWV op korte termijn zou uitkijken naar een geschikte locatie in de omgeving om een carpoolparking aan te leggen. Zodra deze locatie gevonden zou worden, kan het project op het driejarenprogramma geplaatst worden. De parlementaire vraag naar een stand van zaken die in augustus 2006 werd ingediend, werd nog niet beantwoord.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA