Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kurt Himpe stelt vragen over gsm-masten op Izegems grondgebied

12 mei 2006

Tijdens de gemeenteraadszitting van 8 mei 2006 stelde gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) vragen over de gsm-masten die op het Izegemse grondgebied opgesteld staan. Hij vroeg het Izegemse stadsbestuur bij het formuleren van een advies ook rekening te houden met het mogelijke stralingsgevaar.

Gemeenteraadslid Himpe stelde in april een schriftelijke vraag aan het stadsbestuur. Hij wilde weten met welke criteria men rekening houdt om een positief of negatief advies te formuleren als een gsm-operator installaties op het Izegemse grondgebied wil plaatsen. In het antwoord meldden de diensten dat elk dossier zorgvuldig wordt onderzocht met als doel het straatbeeld niet te schenden en een goede ruimtelijke ordening na te streven.

"Ik hoop dat het stadsbestuur ook rekening houdt met het mogelijke stralingsgevaar. Het is nog altijd niet bewezen of dergelijke gsm-installaties een gevaar betekenen voor de gezondheid en daarom is het belangrijk dat deze installaties niet in de onmiddellijke omgeving van woongebieden, scholen… geplaatst worden", aldus Himpe.

Volgens raadslid Kurt Himpe blijkt uit de lijst met de locaties van de installaties dat er wel degelijk gsm-installaties bij of midden in woongebieden aanwezig zijn.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA