Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Verkeersborden omgedraaid in diverse straten in Izegem: schepen dient klacht in

www.demorgen.be

8 augustus 2017

De verkeersdienst van Izegem moesten deze week al verschillende keren uitrukken om verkeersborden die omgedraaid worden, terug juist te zetten. "Dit wordt echt gevaarlijk", zegt mobiliteitsschepen Kurt Himpe (N-VA), die vandaag officieel een klacht indient bij de politie.

In Izegem werd de laatste tijd vastgesteld dat verkeersborden omgedraaid worden. Het gebeurde al diverse keren in de buurt van een wegversmalling aan een scoutslokaal. Deze week vallen ook andere straten ten prooi aan het gevaarlijk spel. Ook in de Reperstraat en de Meulebeeksestraat werden de voorbije dagen verkeersborden omgedraaid ter hoogte van asverschuivingen.

"Het gaat zeker niet om borden die aangereden zijn, maar wel degelijk om een moedwillige actie of zeer misplaatste grap. In de Emelgemse Stijn Streuvelsstraat werd vandaag vastgesteld dat ook een verbodsbord om de eenrichtingsstraat in te rijden omgedraaid werd", zegt de schepen.

Aansprakelijkheid

Telkens een alerte buurtbewoner de autoriteiten verwittigt, gaat de verkeersdienst zo snel mogelijk ter plaatse om de situatie opnieuw correct en veilig te maken.

"Want verkeersborden staan er natuurlijk niet zo maar. Ze duiden een bepaalde situatie aan en als deze borden zo gedraaid worden dat weggebruikers de aanduidingen niet meer zien, dan wordt het echt wel gevaarlijk. De flauwe plezante beseft waarschijnlijk niet dat hier ook aansprakelijkheid mee gemoeid is."

Himpe diende deze namiddag dan ook officieel klacht in bij de politie.

(ADN / Belga)