Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stamboom uitpluizen voortaan pak gemakkelijker

Het Laatste Nieuws

7 juni 2017

De Izegemse en Kachtemse parochieregisters zijn binnenkort digitaal beschikbaar via de website van het Rijksarchief. Izegem is een van de laatste West-Vlaamse steden waarvan de registers nog niet gedigitaliseerd werden.

Het Brusselse Rijksarchief heeft de parochieregisters recent uit het stadsarchief gehaald. "Voor Izegem start dat register in 1606, maar er is meer", zegt archiefschepen Kurt Himpe (N-VA). "Ook de registers met de dopen, huwelijken en begrafenissen gaan naar het Rijksarchief om gedigitaliseerd worden. De mensen van de Rijksarchieven van Brugge en Kortrijk zullen de oude microfilms vervangen." Bertrand Nolf van heemkundige kring Ten Mandere en vrijwilliger van het Izegemse stadsarchief is tevreden. "Via de website van het Rijksarchief zal ook het brede publiek de registers eindelijk kunnen raadplegen."

Heel wat historici en vooral genealogen waren vragende partij om hun onderzoekswerk voor onder meer het opmaken van stambomen te vergemakkelijken. "In West-Vlaanderen is Izegem een van de laatste steden waarvan deze registers nog niet digitaal ter beschikking waren. Dat verandert dus binnenkort", besluit de schepen.

(Valentijn Dumoulein)